Bicibus Ciutat Vella

Participa al bicibús de Ciutat Vella!

Diuen que la Bicicleta es el millor invent de la història; doncs el bicibús hauria de ser el segon.

La idea del bicibús va sorgir a Vic fa un parell d’anys i avui en dia ja hi ha 5 rutes diferents a la ciutat de Barcelona i altres ciutats de Catalunya. De fet aquesta iniciativa s’ha extès arreu, fins a països com Estats Units.

Un bicibús està format per un grup de famílies que arriben a l’escola en bicicleta, patinet o amb patins d’una manera segura, saludable, divertida i sense contaminar.

Bàsicament, el bicibús té tres objectius principals:

  1. El primer és promoure el canvi cap a una mobilitat sostenible davant l’emergència climàtica.
  2. També ho és adquirir noves habilitats i més autonomia personal.
  3. I per últim, millorar la salut i rendiment escolar dels infants.

T’interessa?

Doncs tenim bones notícies!

Des de l’AMPA de l’escola Pere Vila estem treballant per fer una ruta en bicibús cada divendres pel nostre barri. Volem que la ruta connecti, a més de la nostra escola, amb l’Escola Cervantes, l’Escola Parc de la Ciutadella i l’Escola Fort Pienc.

La iniciativa del bicibús de Ciutat Vella està tenint molt bona acollida i esperem que sigui una realitat ben aviat. Sense anar més lluny, aquesta setmana el canal de televisió Betevé va venir a fer-nos una entrevista i ens va preguntar sobre quins son els nostres plans – https://beteve.cat/mobilitat/ciutat-vella-tambe-vol-bicibus-ampa-pere-vila/

Estem preocupats per les desviacions (Via Laietana)

El bicibús de Ciutat Vella neix també en el marc de la iniciativa “Revolta escolar” que demana una major pacificació i seguretat als entorns escolars, menys contaminació i menys soroll.

Ara mateix estem molt preocupats per les desviacions que es faran a Via Laietana quan comencin les obres en aquesta via a partir de l’1 de març i que està previst durin més de dos anys. Això provocarà un augment molt significatiu i preocupant del tràfic que passarà per davant de la nostra escola.

Ruta (proposta)

De moment tenim pensada una ruta que anirà des de Via Laietana amb Francesc Cambo (a prop del Mercat de Santa Caterina), creuant el barri de Sant Pere cap al carrer Trafalgar i fent tota la volta al passeig Lluis Companys per acabar.

També existeix la possibilitat, segons demanda, d’allargar la ruta començant des de La Rambla amb Portaferrisa; així com de crear una ruta adicional que connecti l’Escola Fort Pienc amb la nostra escola, i que permeti gaudir del bicibús a les famílies de la nostra escola que viuen al barri del Fort Pienc.

Estem a l’espera 🙂

En aquests moments estem a l’espera de tenir una reunió amb La Guàrdia Urbana per tal de concretar els últims detalls de la ruta i demanar la seva ajuda en aquells trams que passin per la calçada.

Tan aviat ho tinguem tot a punt ens tornarem a posar en contacte per concretar horaris, dates i itinerari. També esperem tenir més notícies d’activitats relacionades amb el bicibus ben aviat!

Salut i pedals!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.