Assemblea AFA febrer 2024

Famílies, a continuació intentem fer un resum de la darrera Assemblea General de l’AFA del passat 29 de febrer, que va ser la segona del curs 2023/2024.

L’ordre del dia era ben extens com us vam comunicar en els dies previs:

L’assitència de persones va ser molt positiva, al voltant d’unes 20 famílies. Gràcies a tothom per assistir, sabem que tothom fa un esforç gran.

En el punt 2 vam fer un resum de les activitats més imoprtants que tindrem en els següents mesos, en destaquem algunes a continuació:

· Dimecres 13 de març: xerrada amb Francisco Villar sobre l´’us i els perills que amaguen les pantalles en infants i adolescents. El Francisco Villar és psicòleg clínic a l’Hospital de Sant Joan de Déu i especialitzat en conductes suïcides.

· Divendres 15 de març: 2a Revolta Escolar del Curs. Tallem el carrer a la sortida de l’escola per reivindicar uns entorns més segurs i sense contaminació.

· Diada de Sant Jordi, 23 d’abril: els alumnes de 6è muntaran parada de venda de llibres i roses davant de l’escola.

· Dissabte 4 de maig: Festa de la Diversitat

· Pendent de data: Formació amb la Fundació Vicky Bernadet sobre la prevenció i detecció de l’abús infantil. Faran una formación per a famílies de 2 hores i també formació als alumnes. Els mestres ja han fet la pertinent formació durant el primer trimestre del curs.

· Cada dimarts, recordeu que hi ha venda de pastissos a càrrec d’alumnes i famílies de 6è.

· Durant els dies de partits de futbol i bàsquet a casa, les famílies de 6è i 3r s’organitzen per muntar un xiringuito amb cafès i berenars.

Sobre la Festa de la Diversitat:

S’estan organitzant per tal de crear quatre grups de treball al voltant de diferents temes: Gastronomia, Danses, Manualitats i Música. Aviat ens enviaran un formulari per si algú vol apuntar-se. Recordeu que el tema central de la festa d’enguany és la Festa Major, una festa major global que sigui una mostra de diferents tradicions i folklore de totes les cultures representades a l’escola. A banda de les aportacions, idees i activitats que sorgeixin de les famílies de cara al dia de la festa, des de l’escola, a nivell intern, cada classe treballa alguna tradició popular d’un país diferent (tenim el llistat al Dinantia) i faran les decoracions per la festa.

S’han creat dos nous grups de treball, comissions, o grups d’interès de famílies:

· Grup de mòbils, amb l’objectiu de concienciar en l’ús abusiu de les tecnologies en la infància i enderrarer la incorporació del primer mòbil.

· Grup de famílies per la Pau: per reinvindicar i enfortir la cultura de la pau i l’educació en el respecte dels drets humans i el dret dels infants. Amb ganes de proposar tallers o activitats trasnversals que ens facin reflexionar.

Projecte Biblioteca: la nostra biblioteca farà 90 anys!!!

Aquest 2024 es commemoren els 90 anys de la Biblioteca de l’escola. Una biblioteca que compartim amb l’IES Pau Claris i que va ser una de les primeres biblioteques populars, oberta al barri, de Barcelona. Durant la setmana de Sant Jordi es realitzaran tot un seguit d’actes, tant a nivell intern, com activitats obertes a les famílies a la sortida de l’escola. Us anirem informant!

També tenim 2 persones que hi dediquen hores per esporgar, catalogar i possar a punt la biblioteca, són dos mestres de l’IES remunerades. Necessitarem families per ajudar a catalogar i més endvant poder obrir la biblioteca alguna tarda.

Extraescolars:

Tenim molts grups: hem fet les portes obertes d’aquelles que normalment no es poden veure. En general estem contentes i sempre pendents del número d’alumnes que hi ha a cada grup. És per això que demanem compromís per acabar el trimestre que es comença (sempre hi ha excepcions, faltaria més!), ja que això ens ajuda a tenir estabilitat en els grups.

Després de les festes de Setmana Santa ens hi possarem a tancar extraescolars de cara al curs vinent, així que si teniu propostes, ara és le moment de fer-les arribar perquè les puguem valorar i demanar pressupostos.

Colònies:
Molta participació de les famílies de 3r i 6è per recaptar diners de cara a les colònies. L’objectiu: que cap infant es quedi sense anar per motius econòmics!

Espai Migdia / Menjador:

Com a famílies tenim 2 representants dins la Comissió Menjador. Aquesta comissió està formada per aquestes famílies del Pere Vila, per mestres del centre, part de l’equip directiu, professionals de l’empresa contractada (Fundesplai), personal del IES Pau Claris i membres de la seva AFA. Aquesta representació de les famílies ve per dues vies: 1 persona cal que formi part del Consell Escolar i l’altre persona s’escull des de l’AFA.

Si voleu fer arribar propostes de millora, suggeriments i consultes a aquestes representants, escriviu-nos a l’AFA (info@afaperevila.org) i els hi fem arribar la vostra veu perque la traslladin a la Comissió. Si el que teniu són consultes de caire més individual, que afectin al vostre infant en particular, escriviu a la Coordinació del Menajdor: coordinacioperevila@fundesplai.org que està en contacte permanent amb els monitors/es.

Els últims temes els vam tractar molt per sobre: nova relació amb Afes de Ciutat Vella i ganes de fer coses plegades (participar a les festes majors del barri, un dinar popular?, fer rua de Carnaval plegades?, etc), la revista AMPERE…

Ens vam allargar molt, així que us agraïm molt la paciència. Hem recollit tots els comentaris. Tenim pendent: reduir l’ordre del dia per a la propera assemblea i gestionar millor els torns de paraula, perque tothom pugui parlar i se senti escoltat/da. Gràcies de nou, famílies! En tot cas, us deixem aquí la presentació en pdf per poder apmpliar informació!

També us deixem una xerrada que s’ha comentat: Polls. Tot el que sempre has volgut saber… i mai no has sabut on preguntar, dimecres 6 de març a les 18:30 al Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.