Debat sobre l’organització de les Assemblees de Mares i Pares d’Alumnes de l’escola Pere Vila

El 7 d’abril, l’assemblea de mares i pares d’alumnes de l’escola Pere Vila va debatre la proposta que vaig fer per l’organització de les assemblees, i va decidir “enviar la proposta per mail als socis de l’AMPA per a que tothom pugui fer la seva valoració i/o aportació de millores per tal de que quedi establert un protocol de funcionament, el qual es sotmetrà a votació a la propera assemblea”, tal com apareix en l’acta que vau rebre per correu electrònic el dia 14 d’abril amb la mateixa proposta.

———

Proposta per a l’organització
de les Assemblees de Mares i Pares d’Alumnes
de l’escola Pere Vila

0.1 Totes les decisions de l’AMPA Pere Vila es prenen en assemblea, oberta a totes les mares i pares socis, amb l’ajuda de la Junta que constitueix el seu Consell.

1.1 El Consell decideix on i quan es fa l’assemblea.
1.2 El Consell decideix l’ordre del dia.
1.3 El Consell publica la convocatòria amb l’ordre del dia almenys una setmana abans de l’assemblea, per mitjà de distribució als alumnes, cartellera a l’entrada de l’escola i en el lloc web de l’AMPA Pere Vila.

2.1 El dia de l’Assemblea, el Consell es reuneix a l’hora i el lloc de convocatòria per escollir per sorteig l’epistat entre els membres presents de l’assemblea.
2.2 El President o el vice-President del Consell crida als voluntaris pel càrrec d’Epistat.
2.3 El Secretari del Consell anota els noms i cognoms dels voluntaris en una fulla que parteix en troços iguals, plegats i ficats dins d’una urna.
2.4 El Tresorer agafa en cec una de les fulles i anuncia el nom de l’Epistat, davant tothom.

3.1 L’Epistat presideix els debats inscrits a l’ordre del dia.
3.2 Demana qui vol parlar i dóna la paraula a qui la demana.
3.3 Crida per a la votació quan considera que el debat s’ha acabat.
3.4 Per a cada proposta, demana primer qui és a favor, i després qui és en contra.

4.1 El secretari pren en compte les propostes i es posa a disposició de l’epistat per a rellegir-les davant tothom.
4.2 El secretari redacta l’acta de l’assemblea on escriu les propostes que van rebre la majoria de votacions.

5.1 L’epistat i el secretari avaluen les votacions a mà aixecada i proclamen el resultat.
5.2 Havent-se posat d’acord, ells publiquen l’acta a l’entrada de l’escola i en el lloc web de l’Associació, un més després la seva Assemblea com a màxim.

———

Ara, cadascú de vosaltres, membres de l’associació, pot engrescar, criticar o combatre la proposta, i proposar esmenes o una contra-proposta escrivint un commentari. Les esmenes o contra-propostes redactades, en català o en castellà, seran recapitulades perquè la pròxima assemblea de mares i pares d’alumnes de l’escola Pere Vila pugui completar el procès de debat i procedir a les votacions per cadascuna de les propostes.

5 pensaments quant a “Debat sobre l’organització de les Assemblees de Mares i Pares d’Alumnes de l’escola Pere Vila”

  1. Em sembla bé la proposta,ja que és més o menys com funciona actualment l’AMPA.

    La única cosa que vull matisar, és sobre el punt 5.2 la publicació de les actes.
    En l’anterior assemblea ja es va debatre sobre com donar publicitat a les actes de les assemblees i es va decidir per majoria que hi hauria una còpia en paper a la secretaria de l’AMPA a disposició de qualsevol membre que les volgués consultar així com s’enviarien per mail a tots els socis. I així és com s’ha fet l’última vegada.

  2. Jo crec que ens podriem estalviar la tria d’epistat (punts 2.2 a 2.4) i fer que aquestes tasques les realitzi per defecte el/la secretari/ària del consell doncs així estalviarem un temps que sempre falta a les reunions.

  3. Com diu la Maite, la proposta del Philippe s’assembla molt a la de funcionament que tenim actualment.
    El punt O1, al meu parer no és operatiu. En el nostre cas, és la Junta qui pren les decissions, ja que és en menor nombre de persones i molt més operatiu. Es reuneix un cop al més com a mínim i decideix el que s’ha des sotmetre a votació l’assemblea. També es pot sotmetre a l’assemblea el que decideixi la propia assemblea (serà votat a la següent assemblea). I també es poden fer suggeriments i propostes a l’assemblea.
    1. Al que Philippe anomena Consell, actualment nosaltres li diem Junta, i per tant, per no liarnos més proposo que es continui dient així. El funcionament de la Junta és gairebé el mateix que proposa el Philippe i que anomena Consell.
    Respecte a la figura del Epistat, opino com el Ferran.
    I respecte a la publicació de les actes ja es va acordar en assemblea que no serien publicades a la web ni a la porta de l’escola.

  4. De moment, vull afegir, que les reunions de junta han de ser publicades previament per a que tothom que vulgui pugui asistir i participar així de les decisions. Si no recordo malament, la junta havia passat a ser oberta.
    La proposta de rotar la presidència o moderació de l’assemblea té com a objectiu que tots participem més activament i puguem viure el fet de ser realment una assemblea.

  5. Ninguna asamblea es democrática.

    Esto lo dijo Antoni Puigverd, habitual cronista de la Vanguardia, en TV3, cuando analizaba las aportaciones del movimiento 15M.

    Recordemos que las asambleas siempre se intentan vender como democráticas…

    Pues bien, según dijo Puigverd, en las asambleas siempre hay grupos organizados dentro de ellas que decantan los resultados de las mismas con mayor o menor descaro, pero siempre con efectividad. De forma que una persona, un voto, no se cumple jamás…

    Esto lo he vivido especialmente en el ampa del Pere vila. Véase:

    http://www.fapac.cat/node/5147#comment-1384

    Por lo tanto, urge encontrar un método alternativo al asambleario que sea realmente democrático.

    Invito al Ampa Pere Vila a ser innovador en este terreno. Y a debatirlo en profundidad utilizando este medio.

    Saludos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.